سبک نئوکلاسیک ترکیبی متعادل از شکوه کلاسیک و سادگی مدرن است که مناسب آشپزخانههای متوسط و بزرگ است. کابینتهای نئوکلاسیک با بدنه و درهای برجسته یا فرو رفته طراحی میشوند و یک یا دو کابینت ویترینی دارند. دستگیرههای ظریف و زیبا و رنگهای خنثی مانند سفید، قهوهای، طوسی، بژ و شیری استفاده میشود؛ اما میتوان از رنگهای جسورانه مانند سبز یا آبی نیز بهره برد. طراحی نئوکلاسیک از ابزارآلات و المانهای مدرن اجتناب میکند و متریالهایی مانند چوب طبیعی و ممبران مناسب ساخت آن هستند.
ویژگی های کابینت نئوکلاسیک
نئوکلاسیک به سبکی از معماری اشاره دارد که در قرون هجدهم و نوزدهم اروپا رواج داشت. آشپزخانه نئوکلاسیک یعنی استفاده از سبک طراحی کلاسیک بر بستر امکانات و ویژگیهای سبک مدرن! به این معنی که شما کابینتها و آشپزخانهای با ویژگیهای کاملا مدرن خواهید داشت اما ظاهر آن به سمت و سوی کابینت کلاسیک تمایل دارد و در واقع، اقتباسی از هر دو است. از ویژگی های کابینت های نئوکلاسیک به موارد زیر میتوان اشاره کرد.
- در این نوع کابینت، طرحهای سادهای بر روی کابنیتها ایجاد میشود و جزئیات به شکل ظریف دیده میشود.
- در کابینت نئوکلاسیک ، خطوط منحنی و دایرهای ساده به وفور وجود دارد.
- کابینت نئوکلاسیک در انواع رنگهای مختلف ساخته میشود، اما رنگ طوسی، قهوهای و سفید پُر کاربردترین رنگی است که در این سبک کابینت مورد استفاده قرار میگیرد. در مورد رنگ طوسی میتوانید در صفحه «کابینت طوسی» بیشتر بخوانید.
- کابینت نئوکلاسیک، برگرفته از طرحهای قرن ۱۸ و ۱۹ اروپایی است و المانهای مربوط به آن دوران در ساخت این کابینت وجود دارند.
- تقارن، جزء جدا ناپذیر کابینت نئوکلاسیک است.
- کابینت نئوکلاسیک در آشپزخانههای بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار میگیرد.
- رنگهای متداول کابینت نئوکلاسیک معمولا ملایم و سرد هستند.
- کابینتهای نئوکلاسیک، کابینتهایی با ارتفاع بلند هستند و معمولا تا نزدیک سقف ادامه دارند، به همین دلیل در زمره کابینتهای جادار محسوب میشوند.
- در کابینت نئوکلاسیک، معمولا از متریال سنگ به عنوان روکابینتی و پیشخوان استفاده میشود.
- در سبک نئوکلاسیک، چند ردیف کابینت درب شیشهای در آشپزخانه وجود دارد.
- در آشپزخانههای نئوکلاسیک، دست شما برای انتخاب وسایل و لوازم مدرن باز نیست و الزاما باید از وسایلی استفاده کنید که طرح و رنگ سنتیتر و کلاسیک دارند.
کابینت نئوکلاسیک جدید
انواع کابینت نئوکلاسیک
یکی از دستهبندیهای کابینت نئوکلاسیک بر اساس جنس بدنهی آنها و متریالی که از آن تشکیل شده، صورت میگیرد. از این نظر، کابینتهای نئوکلاسیک به چند دسته تقسیم میشوند:
- کابینت روکش چوب
- کابینت تمام چوب
- کابینت با رنگ پولیشی
- کابینت انزو
- کابینت ممبران
از نظر ظاهری مدلهایی که ذکر شد تفاوتی در طرح و مدل ندارند و تنها نوع متریال و کیفیت آنها است که با نمونههای دیگر متفاوت است.
کابینت نئوکلاسیک تمام چوب
در کابینتهای تمام چوب، تمام متریال از چوب طبیعی تشکیل میشود. به همین دلیل چنین کابینتهایی در هر سبکی که باشند، با ارزش و گران قیمت هستند. کابینتهای چوب طبیعی معمولا از نمونه درختانی که چوبی با چگالی بالا و متراکم دارند، ساخته میشوند. از جمله این درختان، میتوان به درخت راش، بلوط، گردو، گیلاس و … اشاره کرد. در برخی از موارد چوب روسی نیز در ساخت مدلهایی از کابینت کاربرد دارد که نسبتا با کیفیت نیز هست؛ اما چوب روسی از تراکم بافت کمتری برخوردار بوده و سبکتر است. به همین دلیل لازم است قبل از انتخاب آن بدانید که کیفیت آن نسبت به نمونههایی که نام برده شد، ضعیفتر است و به مراقبت بیشتری هم نیاز دارد.
کابینت نئوکلاسیک روکش چوب
کابینت روکش چوب، نوعی متریال است که از امدیاف خام یا چوبهای ارزان قیمت تشکیل شده و پس از انجام طراحی یا حکاکی، با لایهی نازکی از چوب طبیعی پوشانده و کاور میشود. روکش طبیعی چوب، از درختان اعلایی مانند، راش، بلوط، گردو، گیلاس و … برداشت میشود تا کیفیت نهایی کار مانند متریال تمام چوب به نظر برسد.
سازنده و اجرا کننده در مورد این کابینتها نقش مهمی در کیفیت نهایی کار دارند؛ چرا که اگر از متریال مرغوب استفاده نکنند و یا در پروسه کاور کردن و چسباندن چوب حرفهای عمل نکنند، کیفیت نهایی کابینت تضعیف شده و منجر به بلند شدن روکش از سطح کابینت خواهد شد. اگر تمایل دارید از کابینت روکش چوب استفاده کنید، حتما انجام این کار را به سازندگان باتجربه و حرفهای بسپارید.