دکوراسیون آشپزخانه
آشپزخانه قلب تپنده یک خانه است؛ روح خانه در آن جریان دارد و میتوان گفت اصلیترین فضایی است که همهی خانواده در آن تردد دارند. در گذشته آشپزخانه از فضای عمومی و اتاق نشیمن پنهان بود، اما در دو سه دههی اخیر با اپن بودن فضای آن، نما و دکوراسیون داخلی آن قابل رویت است. داشتن یک آشپزخانهی زیبا و کاربردی آرزوی هر خانم یا آقایی است که به آَشپزی و طبخ غذا علاقمند است. ما در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم چگونه و با چه روشهایی میتوانید این فضای محبوب را کاربردیتر و زیباتر سازید.
انواع طراحی آشپزخانه
طراحی آشپزخانه تابع قوانین مدرن مهندسی است که باید زیبایی، کاربرد آسانتر و ایمنی را توامان در خود داشته باشد. خوشبختانه امروزه طراحان دکوراسیون داخلی نقش بسیار پررنگی در زیبایی خانهها ایفا میکنند؛ به طوری که یک خانه قدیمی را به بهترین نحو بازسازی میکنند. طراحی آشپزخانه نیز اگر درست و اصولی صورت گیرد، میتواند بسیار کاربردی و در عین حال زیبا باشد. شاید باورش کمی دشوار باشد که حتی در دل کوچکترین فضاها نیز بشود فضاسازی مناسبی انجام داد به طوری که یک فضای کوچک و نقلی تبدیل به یک فضای مفید و کاربردی شود. البته که برای رسیدن به این هدف، باید کار را به کاردان سپرد.
در طراحی آشپزخانه عوامل مختلفی دخیل است:
- پلان و طرح کلی فضا
- مدل، متریال و سبک کابینتها
- طراحی مثلث آشپزخانه یا مثلث کار
- رنگ و نور فضا
مدل های مختلف آشپزخانه
آشپزخانه مهمترین بخش هر خانه است و طبیعی است که طرح و مدل آن میتواند بر کل خانه تاثیرگذار باشد. طرحها و مدلهای مختلفی برای زیباسازی هر چه بیشتر آشپزخانه پدید آمده است که اگر هر کدام به درستی استفاده شوند، در نوع خود زیبا و منحصربفرد هستند. با توجه به پلان و مساحت آشپزخانه، مدل و چیدمان کابینتها متفاوت خواهد بود. به طور کلی، ۶ مدل مختلف برای انواع پلان آشپزخانه وجود دارد که در زیر به طور مختصر به آنها اشاره خواهیم کرد. برخی مدلها میتوانند تلفیقی از موارد نام برده شده باشند.
آشپزخانه U شکل
در پلان U ، شکل چیدمان کابینتها و اجزای مختلف موجود در آن، به شکل U انگلیسی است. در این مدل، کابینتها کارایی بسیار بالایی دارند و میتوان حداکثر تعداد کابینت را در فضا تعبیه کرد. در مدل آشپزخانه U شکل، سه دیوار وجود دارد که بنا به شکل ظاهری آن، میتوان تمام سه دیوار یا قسمتهایی از آن را کابینت و چیدمان کرد. در این مدل، چنانچه فضای کافی وجود داشته باشد، میتوان کابینت جزیره نیز تعبیه نمود.
آشپزخانه L شکل
در این مدل، با توجه به پلان آشپزخانه، شکل کلی آن به شکل L انگلیسی است. ممکن است یکی از دیوارها بلندتر و دیوار دیگری کوچکتر باشد؛ یا هر دو دیوار یک اندازه باشند. در این مدل، تنها دو دیوار وجود دارد که میتوان بر روی آن کابینت تعبیه کرد. این مدل نیز به شرط بزرگ بودن فضا میتوان کانتر جزیره یا کانتر اپن قرار دارد و با این روش، فضای نشیمن و آشپزخانه را از یکدیگر جدا کرد.
آشپزخانه خطی یا طولی
این مدل در پلانهایی طراحی میشود که فضای آشپزخانه باریک و بلند هستند. در کشور ما معمولا چنین فضاهایی استفاده نمیشود و این سبک بیشتر در خانههای اروپایی رواج دارد. در این مدل، دو طرف یا یک طرف کل دیوار را کابینت میکنند. ممکن است یک طرف دیوار پنجره باشد که در این صورت، زیر پنجره فقط کابینتهای زمینی نصب میشود. به جهت زیبایی بصری، معمولا یک طرف دارای کابینتهای زمینی و هوایی، و در سمت دیوار روبرو، تنها کابینتهای زمینی نصب میشود تا آشپزخانه شبیه به یک دالان پر از کابینت به نظر نرسد.
آشپزخانه تک دیواره
در این مدل، فضای آشپزخانه بخشی از اتاق نشیمن است؛ پلان تک دیواره معمولا در خانههایی که متراژ کمی دارند یا مشتری تمایل دارد فضا از هر سو اپن باشد، استفاده میشود. این پلان بسیار جدید و مدرن است و از نظر شکل ظاهری زیبایی خاص خود را دارد. اما همان طور که قابل حدس است، فضای خصوصی در دسترس نیست و فضای آشپزخانه با اتاق نشیمن کاملا مشترک است.
آشپزخانه جزیره
کانتر جزیره محبوبترین کابینت است که میتواند زیبایی و کارایی کابینتها را به شدت افزایش دهد. در این طراحی، کابینتهایی کاملا مستقل در وسط فضا تعبیه میشوند که میتوانند کاربردهای مختلفی همچون کابینت ظرفشویی، محل قرار گیری اجاق گاز، میزغذاخوری و یا حتی یک کابینت و فضای مناسب برای قرارگیری ظروف و لوازم مختلف باشند. آشپزخانهی جزیرهای در پلانهای مختلف قابل اجرا است. پلان مدل U ، L و پلان تک دیوار از بهترین کاندیدها برای تعبیه کاتتر جزیره هستند.